Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Swedish Automobile N.V.", kurai pieder "SAAB" marka, un tās Ķīnas partneris "Zhejiang Youngman" vienojušies, ka par zviedru autoražotāja jauno investoru kļūs kāda no Ķīnas bankām, kuras nosaukums pagaidām netiek atklāts, vēsta "Reuters" ar atsauci uz procesam pietuvinātu avotu.

Gaidāms, ka banka darījumā nomainīs Ķīnas kompāniju "Pang Da", kura iepriekš ar "Zhejiang Youngman" kopīgi bija plānojuši iegādāties "SAAB" marku par 100 miljoniem eiro. Tomēr pēc tam, kad par šo iecerēto darījumu kļuva zināms "General Motors" (GM) koncernam, tas paziņoja, ka tādā gadījumā neļaus ķīniešiem rīkoties ar tā tehnoloģijām, kuras pēc licences izmanto apvidus automobilī "SAAB 9-4X".

Jauna partnera piesaistīšana, kā uzskata "Swedish Automobile" vadība, ļaus gūt GM atļauju darījumam, jo šajā gadījumā runa vairs nav par "SAAB" markas iegādi. Pēc provizoriskas informācijas, ķīnieši iegūs mazāk kā 50 procentus zviedru autoražotāja akciju, bet ar darījumā gūtajiem finanšu līdzekļiem kompānija varēs segt daļu no saviem parādiem.

Jaunais investīciju plāns jau esot nosūtīts apstiprināšanai GM koncernam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!