Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Swedish Automobile", kurai pieder automobiļu marka "SAAB", pārdos šī zviedru autoražotāja un tā britu apakšnodaļas 100 procentu akciju paketi Ķīnas kompānijām "Pang Da" un "Zhejiang Youngman". Šī zviedru auto marka pilnībā tiks pārdota par 100 miljoniem eiro, vēsta "The Wall Street Journal".

Pēc "Swedish Automobile" pārstāvju vārdiem, galīgā vienošanās starp iesaistītajām pusēm tiks parakstīta pēc tam, kad šo darījumu apstiprinās visas nepieciešamās valsts iestādes, tostarp no Ķīnas puses. Par darījumu ķīnieši norēķināsies, 100 miljonus eiro pārskaitot daļās.

Atgādināsim, ka pirms neilga laika ķīnieši paziņoja, ka neplāno veikt vienkārši investīcijas "SAAB" uzņēmumā, bet tā vietā labāk pilnībā izpirkt zviedru marku. Atbildē "Swedish Automobile" pieņēma pārtraukt vienošanos par investīcijām, nosaucot jauno piedāvājumu par nepieņemamu. Tobrīd "Swedish Automobile" vadītājs Viktors Millers paziņoja, ka "SAAB" pārdošana ķīniešiem ne tikai novedīs pie pilnīgas uzņēmuma valdes maiņas, bet arī pazudinās pašu autoražotāju.

Pēc "SAAB" iegādes ķīnieši šajā autoražotājā plāno investēt 500 miljonus eiro, šobrīd atklājis Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!