Zviedru izdevuma "SVD Näringsliv" publicējusi ilustrāciju ar nākamās paaudzes "SAAB 9-3" modeli, kas tirdzniecībā gaidāms 2013. vai 2014.gadā. Šī ilustrācija atrasta kompānijas reorganizācijas plānā, ko autoražotājs prezentējis Eiropas Investīciju bankai.

Gaidāms, ka jaunais "SAAB 9-3" būs ieturēts konceptuālā automobiļa "Phoenix" stilā (sk. galeriju), kas tika prezentēts šāgada pavasarī Ženēvā. Kā raksta "SDV Näringsliv" ar atsauci uz "SAAB" dizaineri Džeisonu Kastriotu, tad nākamā "SAAB 9-3" virsbūves priekšdaļa praktiski pilnībā atkārtos "Phoenix" konceptu.

Nākamās paaudzes "SAAB 9-3" kopgarums sasniegs 4,4 metru, bet tā riteņu garenbāze būšot par 150 milimetriem īsāka nekā pašreizējam modelim.

Iepriekš "SAAB" amerikāņu nodaļas prezidents Tims Kolbeks, runājot par "9-3" pēcteci, atklāja, ka šī automobiļa dizains būšot "drosmīga interpretācija" par "SAAB" agrākajiem modeļiem. Jāatzīmē, ka ilustrācijā redzamā automobiļa siluets atgādina 70.gadu "SAAB 99 Combi Coupe".

Jau rakstījām, ka tuvākajā laikā "SAAB" pilnībā pāries Ķīnas kompāniju "Pang Da Automobile" un "Zhejiang Youngman" kontrolē, iegādājoties šo zviedru autoražotāju par 100 miljoniem eiro. Tāpat ķīnieši paziņojuši, ka šajā kompānijā plāno ieguldīt aptuveni 700 miljonus eiro, no kuriem daļa paredzēta līdzšinējo "SAAB" parādu segšanai.

Ķīnas investori uzskata, ka jau nākamgad "SAAB" spēs pārdot 55 tūkstošus automobiļu. Savukārt ilgtermiņā izlaides apjomu plānots palielināt līdz 205 tūkstošiem vienību gadā. Plānots, ka "SAAB" sāks pelnīt ar 2014.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!