Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas tiesa nolēmusi sašaurināt Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumam "Samsung Electronics Co." ("Samsung") iepriekš noteikto aizliegumu tirgot planšetdatorus "Galaxy Tab" gandrīz visās Eiropas Savienības (ES) valstīs un attiecināt to tikai uz Vāciju, vēsta informācijas tehnoloģiju (IT) portāli.

Šāds lēmums pieņemts, jo tiesai radušās šaubas, vai tā ir tiesīga noteikt šādu aizliegumu Dienvidkorejā bāzētai kompānijai, ziņo portāls "TechCrunch", atsaucoties uz "Wall Street Journal". Lēmums būs spēkā tikai līdz 25.augustam, kad paredzēta sēde, kurā "Samsung" iepazīstinās ar saviem argumentiem.

Tikmēr IT portālos parādījusies informācija, ka ASV IT kompānija "Apple", pēc kuras sūdzības tiesa šādu lēmumu pieņēma, iesniegusi sagrozītu informāciju. Konkrētāk, runa ir par abu kompāniju produktu attēliem. Tiek norādīts, ka attēlos ir mainītas "Galaxy Tab" proporcijas, lai padarītu to līdzīgāku "Apple" planšetdatoram "iPad". Tiesa, vēlāk parādījās informācija, ka tiesnesis abas ierīces salīdzinājis ne tikai attēlos, bet arī dzīvē.

Tiesas aizliegums tirgot jauno "Galaxy Tab 10.1" ES iedragātu "Samsung" mērķi šogad palielināt planšetdatoru pārdošanas apjomu piecas reizes, vēsta "Bloomberg". Ja aizliegums paliktu spēkā līdz gada beigām, kompānija zaudētu 10% no plānotā pārdošanas apjoma, lēš analītiķi.

"Apple" vērsusies arī Nīderlandes tiesā, taču lēmums ir gaidāms līdz septembra vidum, tādējādi "Samsung" plāno augusta beigās sākt "aizliegtā" planšetdatora tirdzniecību šajā valstī.

Jau ziņots, ka "Samsung" plānus Baltijas valstīs Vācijas tiesas pagājušajā nedēļā pieņemtais lēmums nelika pārskatīt, jo planšetdators šajās valstīs vēl nav pārdošanā.

"Šis ir pagaidu spriedums un var tikt atcelts otrreizējas pārskatīšanas gadījumā. Tāpat uzņēmums darīs visu iespējamo, lai neciestu patērētāji un mobilās komunikācijas produkti būtu pieejami visiem Eiropas lietotājiem," norādīja kompānija.

Šī tiesvedība ir viens no posmiem starptautiskajā intelektuālā īpašuma aizsardzības cīniņā starp dažādiem mobilo ierīču ražotājiem. Tiesvedības sāktas dažādās valstīs un norit starp dažādiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!