Krievi radījuši pasaulē visdārgāko apvidus automobili – "Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition". Šis vairāk kā miljonu dolāru vērtais džips izgatavots uz jau pazīstamā "Dartz Kombat" modeļa bāzes, ko šāgada pavasarī varēja apskatīt arī Latvijā "Auto Exotica" izstādē Ķīpsalā.

Jaunais modelis arī būs bruņots, tomēr atšķirībā no standarta "Dartz Kombat" ekskluzīvā "Prombron Monaco Red Diamond Edition" modifikācija būs krāsota rubīna sarkanā tonī un izgreznota ar dimanta pulksteņiem un apzeltītiem logiem, kā arī aprīkota ar 22 collu "Kremlin Red Star" riteņu diskiem. Salonā būs uzstādīts "Vertu" mobilais tālrunis un "Rogue Acoustic" audio sistēma.

Tomēr zelts, dimants un rubīni nav vienīgais, kas šo spēkratu padara dārgu un oriģinālu. Interesantākais, ka tā salons būs pāršūts ar vaļa peņa priekšādu... jā, jūs nepārlasījāties! Kā norāda kompānijas pārstāvji, salona pāršūšanai tiks izmantota ne viena vien vaļa peņa priekšāda, kas ir īpaši mīksts materiāls.

"Mēs iedvesmojāmies no [grieķu kuģniecības magnāta] Aristoteļa Onaša jahtas "Christina O", kā bāra sēdekļi pāršūti ar vaļa peņa priekšādu," kompānijas "Dartz" preses pārstāvis skaidro izdevumam "Daily Mail", "daži cilvēki mūs uzskata par trakiem, tomēr mēs domājam, ka luksusam šādā automobilī jābūt no A līdz Z".

"Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition" apvidus automobilis sver vairāk kā četras tonnas, tas aprīkots ar 536 zirgspēku jaudīgu 8,1-litra V8 dzinēju. Turklāt tā komplektācijā iekļautas trīs "Russo-Baltique" šņabja pudeles, kas izgatavotas no ložu necaurlaidīga stikla.

Plašākai publikai pasaulē visdārgākais apvidus automobilis tiks prezentēts nākamgad notiekošajā "Top Marques" izstādē Monako. "Prombron Monaco Red Diamond Edition" cena būs pusotrs miljons ASV dolāru.

Piedāvājam apskatīt galeriju ar standarta "Dartz Kombat" apvidnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!