Itāliešu superauto ražotājs "Pagani Automobili S.p.A." publicējis video ierakstu ar "Pagani Zonda R" modeļa veikto Nirburgringas trases rekorda apli sērijveida automobiļiem.

Jau rakstījām, ka "Pagani" uzstādījis jaunu Vācijas leģendārās Nirburgringas sacīkšu trases rekordu, aptuveni 20 kilometru garo apli veicot sešās minūtēs un 47 sekundēs, pārspējot līdzšinējo rekordistu "Ferrari 599XX", kas Nirburgringas trases apli veica sešās minūtēs un 58 sekundēs.

Atgādināsim, ka "Pagani Zonda R" superauto ir šī itāliešu modeļa īpaši sportiskā modifikācija, kas tiks izgatavota tikai 15 vienībās, no kurām katra maksās pusotru miljonu eiro.

"Pagani Zonda R" aprīkots ar 750 zirgspēku (710 Nm) jaudīgu sešlitru "AMG" V12 dzinēju. 1070 kilogramu smagais superauto no vietas līdz 100 km/h paātrinās 2,7 sekundēs un spēj sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 350 km/h.

Piedāvājam noskatīties video ar "Pagani Zonda R" uzstādīto rekorda ātro apli Nirburgringas trasē. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!