Viens no atpazīstamākajiem britu īpašā aģenta "007" Džeimsa Bonda automobiļiem – "Aston Martin DB5" – 27.oktobrī tika izsolīts "RM Auctions" organizētajā "Automobiles of London" pasākumā, kurā tas pārdots par 2,9 miljoniem sterliņu mārciņām (ap 2,3 miljoniem latu).

Sākotnēji izsoles organizatori bija plānojuši, ka unikālo automobili izdosies pārdot par 3,5 miljoniem mārciņu (2,8 miljoniem latu). Džeimsa Bonda spēkratu iegādājies uzņēmējs Harijs Ijagijs, kurš arī kolekcionē automobiļus. Kā norāda jaunais īpašnieks, par konkrētā automobiļa iegūšanu savā kolekcijā sapņojis jau sen, raksta "Reuters".

Šo unikālo automobili kolekcionārs izstādīs personīgajā spēkratu muzejā Ohaio štatā (ASV). Iepriekš šis Džeimsa Bonda "Aston Martin DB5" piederēja miljonāram Džerijam Lī, kurš to savulaik bija iegādājies no ražotāja. Toreiz par leģendāro spēkratu pircējs samaksāja 12 tūkstošus dolāru.

Izsolē piedāvātais "Aston Martin DB5" automobilis tika izmantots filmās par Džeimsu Bondu "Goldfinger" 1964.gadā un "Thunderball" 1965.gadā, abos gadījumos galvenās lomas atveidotājs bija Šons Konerijs.

Izsolē piedāvātais Džeimsa Bonda "Aston Martin DB5" aprīkots ar visām ierīcēm, kuras tika izmantotas filmā par slepeno aģentu "007". Starp tām ir rotējoši maināma numurzīme, izbīdāms ložu necaurlaidīgs aizsargs aizmugurējam vējstiklam, katapultējošais krēsls un iebūvēti šaujamieroči (mulāža).

Atgādināsim, ka "Aston Martin DB5" tika ražots periodā no 1963. līdz 1965.gadam, kopumā izgatavoti tikai 983 šādi automobiļi. Tas aprīkots ar četrlitru rindas sešcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 282 zirgspēku jaudu.

Piedāvājam noskatīties video ar Džeimsa Bonda "Aston Martin DB5" darbībā. Ieteicams to aplūkot palielinājumā pa visu ekrānu, jo tas ir augstā izšķirtspējā (HD). Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!