Foto: Publicitātes foto
Kompānijas "Chevrolet" rīkotajā markas cienītāju aptaujā par šī autoražotāja vislabāko modeli vēsturē atzīta 1969.gada kupeja "Camaro", kura ieguva 25 tūkstošus balsu no 124 tūkstošiem respondentu.

"Chevrolet Camaro" pirmo paaudzi pārtrauca ražot 1969.gadā, kad to nomainīja nākamā paaudze ar ievērojami uzlabotu dizainu. Aptaujā uzvarējušais automobilis bija vienīgais "Camaro" visā tā vēsturē, kas bija pieejams īpaši sportiskajā "ZL1" modifikācijā. Tā bija aprīkota ar 430 zirgspēku jaudīgo 6,9-litru V8 dzinēju. 1969.gadā tika realizēti tikai 69 vienības "ZL1" modifikācijas eksemplāru, kamēr "Camaro" standarta versijas tajā pašā gada tika pārdotas vairāk kā 240 tūkstošos eksemplāru.

"Pašlaik 1969.gada "Camaro" ir viens no labākajiem piemēriem automobiļiem ar dizainu, kas pārdzīvojis savu laiku. Kā jau visi lieliskie automobiļi, "Camaro" nav tikai mehānisms vai pārvietošanās līdzeklis. Tas raisa pozitīvas emocijas jebkura vecuma cilvēkos. Tāpēc jaunā modeļa izstrādē mēs koncentrēsimies tieši uz šo 1969.gada paraugu," aptaujas rezultātus komentē "Chevrolet" dizaina direktors Toms Piters.

"Chevrolet" markas cienītāju aptaujā otro pozīciju ieguvis 1970.gada "Chevrolet Chevelle SS", saņemot 18 tūkstošus balsu. Aptaujā tika iekļauti 15 šīs markas modeļi, tostarp mūsdienu "Volt" un "Corvette ZR1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!