Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Volkswagen" (VW) publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar jaunu sērijveida mazās klases automobili "Up!". Plašākai publikai jaunais spēkrats pirmo reizi tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"VW Up!" kopgarums ir 3,54 metri, platums – 1,64 metri, augstums – 1,48 metri, bet riteņu garenbāze – 2,42 metri. Tādējādi šis automobilis gabarītu ziņā ir mazāks nekā "VW Polo". Jaunā modeļa bagāžas nodalījuma tilpums ir 251 litrs, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu gadījumā – 951 litrs.

Sērijveida modelim atšķirībā no agrākā koncepta ir priekšpiedziņa un arī dzinējs ir novietots priekšā. Tas ļāvis inženieriem atvieglot izstrādes procesu, saglabāt bagāžnieka ietilpību un, galvenais, ieekonomēt aptuveni 670 miljonus eiro.

"VW Up!" būs pieejams ar viena litra darba tilpuma trīscilindru benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 60 vai 75 zirgspēku jaudu. Sākotnēji motors tiks sajūgts ar piecpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet vēlāk, visticamāk, gaidāma arī automātiskā transmisija.

Dzinējs aprīkots ar "Start&Stop" sistēmu un atkarībā no versijas vidēji patērē 4,2 līdz 4,3 litrus benzīna uz 100 km ceļa. CO2 izmešu daudzums izplūdē – mazāk kā 100 g/km.

Vēl šim modelim būs pieejams 68 ZS dzinējs, kas darbojas ar dabasgāzi. Savukārt 2013.gadā "VW Up!" būs pieejams arī ar elektromotoru.

"VW Up!" tiks ražots kompānijas rūpnīcā Slovākijā, bet tirdzniecībā Eiropā nonāks jau šāgada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!