Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Volvo V60" universālis pārspējis pat dārgākus automobiļus ekstrēmās bremzēšanas testos, ko Vācijā veica ADAC – Eiropā lielākais automobilistu klubs. Turklāt "Volvo V60" bija vienīgais no pārējiem pieciem izmēģinātajiem automobiļiem, kas visās bremzēšanas izmēģinājumu disciplīnās ieguva augstu vērtējumu.

"Volvo V60" jau standartā ir aprīkots ar "City Safety" sistēmu, kas autovadītāju brīdina par potenciālu avārijas risku. Par papildus samaksu pieejama arī sistēma, kas atpazīst gājējus un iespējamas sadursmes gadījumā patstāvīgi uzsāk strauju bremzēšanu.

Tamlīdzīgas sistēmas "Audi A7", "Mercedes-Benz CLS", "BMW 530d", "Volkswagen Passat" un "Infiniti M37" modelis tādos pašos ADAC ekstrēmās bremzēšanas izmēģinājumos uzrādīja sliktāku rezultātu.

ADAC izmēģinājuma rezultāti liecina, ka "Volvo" ekstrēmās bremzēšanas sistēma, kas samazina braukšanas ātrumu vai apstādina automobili pilnībā, ja autovadītājs uz avārijas riska brīdinājumu nereaģē, visvairāk mazina iespējamā negadījuma risku.

Piedāvājam noskatīties video ar ADAC veiktajiem izmēģinājumiem:



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!