Latvijā bāzētā kompānija "Dartz", kura pirms kāda laika pārsteidza pasauli ar ziņu par visdārgāko džipu pasaulē ar vaļa peņa ādas salonu, sagatavojusi jaunu pārsteigumu – apzeltītu "Dartz Kombat" bruņu apvidnieku, kas tiks prezentēts "Top Marques" izstādē Abū-Dabī, portālu "DELFI" informēja "Dartz" pārstāvis Latvijā Leonards Jankelovičs.

Pagājušajā mēnesī notikušajā "Top Marques" izstādē Monako "Dartz" prezentēja pasaulē visdārgāko (cena ap miljonu eiro) apvidus automobili "Dartz Prombron Red Diamond" (attēlā ievadā), par kuru jau rakstījām. Tomēr solītais vaļa peņa ādas salons tam nebija, jo pēc attiecīgā paziņojuma izskanēšanas pret šādu lēmumu protestēja ne tikai dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijas, bet arī "Top Marques" organizatori deva mājienu, ka izstādes patrons Monako princis Filips ir liels dzīvnieku aizstāvis.

Par topošo apzeltīto "Dartz Kombat" bruņu apvidus automobili pagaidām zināms, ka tam virsbūve būs pārvilkta ar apzeltītu vinilu, kam tekstūra ir kā čūskādai. Tāpat tam būs apzeltīti riteņu diski un bruņu stikli ar zelta tonējumu. Vēl šī zelta bruņu džipa komplektācijā tiks iekļauts zelta ierocis – boļševiku laika "Mauser" kopija, kas izgatavota no zelta.

Pēc ziņas par vaļa peņa ādas salonu "Red Diamond" modifikācijā lasītājus noteikti interesēs, ar ko "Dartz" īpaši pārsteigs savā jaunākajā džipa versijā. "Šoreiz sēdekļi būs ekskluzīvāki, kā varat iedomāties," norāda Jankelovičs. "Tie nebūs no kāda peņa. Šoreiz sēdekļi joprojām atceras bijušā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina silto dibenu."

Apzeltītajam džipam sēdekļi būs pāršūti ar ādu no Jeļcina privātās lidmašīnas salona, ko "Dartz" iegādājās pirms kāda laika. "Sēdekļi, kuros piedzērušais Jeļcins lidoja uz dažādām valstīm oficiālajās vizītēs. Tādējādi, braucot šajā automobilī ar zelta riteņiem, jutīsieties patiesi aristokrātiski," tā Jankelovičs.

Kā "Dartz" preses paziņojumu angļu valodā noslēdz Jankelovičs, tad "patiesībā mums trūkst vārdu, lai aprakstītu šo automobili, jo esam krievi, bet angļu valodā nav piemērotu sinonīmu krievu izteicieniem".

Piedāvājam apskatīt galeriju ar "Dartz Prombron Red Diamond" modifikāciju, kas pirms mēneša tika prezentēta Monako.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!