Kompānija "Renault" savu sportisko "Gordini" sērijas piedāvājumu papildinās ar attiecīgu rodstera "Wind" modifikāciju. Plašākai publikai jaunais automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Renault Wind Gordini" būs šai sērijai raksturīgajā zilajā krāsā ar baltām "sacīkšu" svītrām pār virsbūvi. Tāpat automobilim būs 17 collu riteņu diski, balti sānskata spoguļu korpusi un tādas pašas krāsas gaisa tvērēju ietvari priekšējā buferī.

Interjers pāršūts melnas un zilas ādas komponējumā ar baltas krāsas akcentiem apdarē. Uz pārnesumkārbas vadības sviras uzgali rotās "Gordini" emblēma.

"Renault Wind" standarta rodsters pieejams vai nu ar 100 zirgspēku jaudīgo 1,2-litru benzīna dzinēju, vai 133 ZS jaudīgo 1,6-litru motoru. Kāds spēka agregāts būs "Gordini" modifikācijai, pagaidām netiek atklāts.

Šobrīd "Gordini" sērijā ir "Renault Twingo" un "Clio" modelis, ieskaitot sportiskās "RS" modifikācijas. Ražotājs norāda, ka "Gordini" versijas spēkrati ir pieprasītāki, nekā sākotnēji tika plānots. Piemēram, šobrīd divas trešdaļas no visiem pārdotajiem "Twingo RS" un "Clio RS" ir tieši "Gordini" versijā.

Atgādināsim, ka "Gordini" kompāniju pagājušā gadsimta vidū dibinājis F1 pilots A.Gordini un sākotnēji nodarbojās ar sacīkšu automobiļu izgatavošanu, bet vēlāk – ar "Renault" sporta dzinēju izgatavošanu. Pēc kāda laika "Gordini" nonāca "Renault" sastāvā un šīs nodaļas izstrādātie spēkrati 60.gados piedalījās LeMans 24 stundu sacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!