Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Renault" prezentējusi atjaunināto "Scenic" un "Grand Scenic" vienapjoma automobiļu saimi, kas tirdzniecībā Francijā nonāks jau nākamā gada janvārī, bet vēlāk arī citu valstu tirgos.

Modernizētajām "Renault Scenic" modifikācijām ir citāds virsbūves priekšdaļas noformējums ar jaunu priekšējo buferi un lukturiem ar diožu sekciju. Tāpat pilnībā izmainīti aizmugurējie lukturi, eksterjerā vairāk izmantoti hromēti dekoratīvie elementi, kā arī tiks piedāvāti jauni riteņu disku dizaina varianti. Vēl tam ir jauni iespējamie virsbūves krāsojuma toņi un interjera apdares materiāli.

"Renault Scenic" un "Grand Scenic" modelim turpmāk būs pieejami divi jauni dīzeļdzinēji – 1,5-litru motors ar 110 ZS un 260 Nm, kā arī 1,6-litru agregāts ar 130 ZS un 320 Nm. Pirmais no tiem patērē par 12% mazāk degvielas (4,1 litru uz 100 km) nekā līdzšinējais dīzeļdzinējs ar tādu pašu darba tilpumu, turklāt tā griezes moments ir par 20 Nm lielāks. Otrs dīzeļdzinējs ir par 20% ekonomiskāks (4,4 litri uz 100 km) nekā līdzšinējais 1,9-litru motors, kuru tas aizstāj. Abi dzinēji aprīkoti ar "Start&Stop" funkciju un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Nākamā gada pavasarī šie modeļi iegūs arī 1,2-litru benzīna turbomotoru ar 115 ZS. Salīdzinājumā ar līdz šim izmantoto 1,6-litru motoru tas būs par 20% ekonomiskāks, bet tā CO2 izmešu daudzums izplūdē būs 135 g/km.

Vēl "Renault Scenic" saime ieguvusi sistēmu, kas palīdz, uzsākot braukšanu kalnā, kā arī brīdināšanas sistēmu par ceļa horizontālā apzīmējuma šķērsošanu un automātisku tuvo un tālo lukturu pārslēgšanas sistēmu.

Francijā modernizētais "Renault Scenic" maksās no 21 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!