Zaporožjes automobiļu rūpnīca (ZAZ) šāgada beigās uzsāks ražošanu jaunam kompaktās klases modelim "ZAZ Forza", kas būs pieejams kā ar hečbeka, tā arī sedana virsbūvi. Tas būs izgatavots uz ķīniešu "Chery Fulwin 2" (attēlā) bāzes.

Tirdzniecībā Ukrainā jaunais ZAZ modelis nonāks nākamā gada janvārī. Vēlāk šo automobili plānots piedāvāt arī citām valstīm, norādīts kompānijas preses paziņojumā.

Priekšējo riteņu piedziņas "ZAZ Forza" tiks aprīkots ar 1,5-litru 16-vārstu benzīna dzinēju, kas attīsta 109 zirgspēku jaudu un kas tiks sajūgts ar piecpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Motora izplūdes gāzes atbilst "Euro 4" ekoloģiskajām normām. Piebildīsim, ka Eiropas Savienības tirgū ar 2011.gadu spēkā stāsies "Euro 5" norma.

Ar 1200 kilogramu pašmasu "ZAZ Forza" spēj sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 160 km/h. Pilsētas braukšanas ciklā tas patērēs 9,7 litrus benzīna uz 100 km, uz šosejas – 5,8 l/ 100 km; bet vidēji – 7,2 l/ 100 km.

"ZAZ Forza" tiks piedāvāts kādā no trim komplektāciju līmeņiem – "Base", "Comfort" un "Luxury". Jau standartā automobilis būs aprīkots ar stūres pastiprinātāju, gaisa kondicionētāju, elektriski paceļamiem logiem, drošības spilvenu autovadītājam un 15 collu riteņiem.

Savukārt "Comfort" un "Luxury" komplektācijā pieejams arī ABS+EBD, drošības spilvens pasažierim, elektriski regulējami sānskata spoguļi, apsildāmie sēdekļi, aizmugurējie novietnes sensori un magnetola ar MP3 atbalstu.

Pagaidām nav zināms, cik maksās jaunais ZAZ modelis. Atgādināsim, ka pēdējā laikā ZAZ rūpnīcā pamatā tika montēti automobiļi pēc citu autoražotāju pasūtinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!