Kompānija "Porsche" publicējusi oficiālo informāciju par "Panamera" modeļa hibrīda modifikāciju, kas plašākai publikai tiks prezentēta martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Ar 6,8 litru vidējo degvielas patēriņu uz 100 km tas būs visekonomiskākais "Porsche" sērijveida automobilis markas vēsturē.

"Porsche Panamera S Hybrid" aprīkots ar 380 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 333 ZS trīslitru sešcilindru benzīna kompresormotoru un 47 ZS elektromotoru, kā arī niķeļa metālhidrīda akumulatoru komplektu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

No vietas līdz 100 km/h visekonomiskākais "Porsche" markas vēsturē paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 270 km/h. Standarta komplektācijā "Panamera" hibrīds vidēji patērēs 7,1 litru uz 100 km, tomēr ar pazeminātas rites pretestības "Pirelli" riepām – vidēji 6,8 litrus uz 100 km. CO2 izmešu daudzums izplūdē – 167 g/km.

Tikai ar elektroenerģiju "Panamera" hibrīds spējīgs nobraukt vien divus kilometrus ar maksimālo ātrumu 85 km/h.

Tirdzniecībā Eiropā "Porsche Panamera S Hybrid" nonāks šāgada jūnijā un Vācijā maksās no 106 185 eiro.

Piedāvājam noskatīties video ar "Porsche Panamera" hibrīdu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!