Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Volvo" paziņojusi, ka tās pavasarī prezentētais no tradicionālās elektrorozetes uzlādējamais hibrīds "V60 Plug-In Hybrid" tirdzniecībā nonāks nākamgad un Eiropā maksās no 57 tūkstošiem eiro atkarībā no tirgus.

"Volvo" šo automobili pozicionē kā pasaulē pirmo sērijveida no rozetes uzlādējamo hibrīdu ar dīzeļdzinēju. Hibrīds aprīkots ar 215 zirgspēku (440 Nm) jaudīgu 2,4-litru pieccilindru dīzeļdzinēju, kas vilkmi novada uz priekšējiem riteņiem, un 70 ZS (200 Nm) elektromotoru, kas novietots uz aizmugurējās riteņu ass. Tādējādi šis hibrīds ir pilnpiedziņas automobilis. Transmisija – sešpakāpju automātiskā.

Kombinētajā ciklā "Volvo" hibrīds patērē tikai 1,9 litrus dīzeļa uz 100 km, tādējādi ar vienu bāku ļaujot nobraukt līdz pat 1000 km distanci. CO2 izmešu daudzums izplūdē – 49 g/km. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 6,2 sekundēs. Pilnpiedziņa (attiecīgi elektromotors) ir aktīva līdz 120 km/h braukšanas ātrumam.

Gadā plānots saražot un pārdot ap pieciem tūkstošiem "Volvo V60" hibrīdu. Ražotājs plāno, ka trešdaļu no šī apjoma ik gadu nopirks markas klienti Zviedrijā un citās Ziemeļvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!