Foto: Publicitātes foto
"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis jaunā rodstera sportisko modifikāciju "SLK 55 AMG". Plašākai publikai šis automobilis tiks prezentēts rudenī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"Mercedes-Benz SLK 55 AMG" ieguvis 5,5-litru V8 atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 422 zirgspēku jaudu un 540 Nm griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h sportiskais rodsters paātrināsies 4,6 sekundēs un maksimāli sasniegs 250 km/h.

Turklāt šis automobilis būs visai ekonomisks, vidēji patērējot 8,5 litrus benzīna uz 100 km. Tas iespējams, pateicoties dzinēja "Controlled Efficiency" sistēmai, kas atslēdz pusi motora cilindru un griezes momentu ierobežo pie 320 Nm atzīmes. CO2 izmešu daudzums izplūdē – 199 g/km.

Tāpat šim "SLK 55 AMG" rodsteram par papildus samaksu pieejama "AMG Handling" pakotne, kas paredz vēl sportiskāku balstiekārtu, pašbloķējošo aizmugurējo diferenciāli un kompozītmateriālu bremžu mehānismus.

Eiropas tirgū "Mercedes-Benz SLK 55 AMG" maksās no 72 590 eiro, bet par "AMG Handling" pakotni būs jāpiemaksā vēl 4 641 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!