Foto: Publicitātes foto
"Mercedes-Benz" publicējis oficiālu informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes B-klases modeli. Tas tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā šis automobilis nonāks jau šāgada novembrī.

Jaunā "Mercedes-Benz" B-klase gabarītos ir nedaudz lielāka par līdzšinējo modeli. Tāpat šim automobilim ir ļoti zema aerodinamiskā pretestība, koeficientam sasniedzot 0,26, ko izdevies panākt ar dažādiem patentētiem elementiem, piemēram, nelielu spoileri riteņu arkās u.tml.

Kā norāda ražotājs, aizmugurē sēdošo pasažieru kājām būs tikpat daudz vietas kā dārgākajos E- un S-klases automobiļos, jo atstatums starp sēdekļu rindām ir 97,6 centimetri. Vēl šim automobilim ir par papildus samaksu pieejamā "Easy-Vario-Plus" salona transformācijas sistēma. Piemēram, otrā sēdekļu rinda ir bīdāma 140 mm diapazonā, iegūstot 488 līdz 666 litru bagāžas nodalījuma tilpumu.

Automobilis iegūs jaunu 1,6-litru četrcilindru benzīna dzinēju "BlueDirect", kas atkarībā no versijas attīsta 122 līdz 156 zirgspēku jaudu un 200 līdz 250 Nm griezes momentu. Tāpat būs pieejams 1,8-litru dīzeļmotors, kas atkarībā no versijas attīsta 109 līdz 136 ZS un 250 līdz 300 Nm.

Atkarībā no versijas dzinējs tiks sajūgts vai nu ar modernizētu sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, vai septiņpakāpju robotizēto transmisiju ar diviem sajūgiem.

Aprīkojumā jaunajam B-klases modelim pieejami adaptīvie priekšējie lukturi, "Pre-Safe" sistēma, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, atpakaļskata kamera, balss vadības sistēma "Linguatronic", kā arī multimediju sistēma ar pieeju internetam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!