Kompānija "Porsche" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes "Cayenne" apvidus automobili, kas plašākai publikai tiks prezentēts nākamnedēļ notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Jaunais "Porsche Cayenne" izgatavots uz kopīgas platformas ar jauno "Volkswagen Touareg" apvidnieku, tas kļuvis par 48 milimetriem garāks, nedaudz zemāks un tajā pašā laikā par aptuveni 200 kilogramiem vieglāks salīdzinājumā ar priekšteci. Tāpat automobilim ir oriģināls dizains, ar jauno "VW Touareg" tam kopīgi ir tikai virsbūves aizmugurējie statņi.

Bāzes versijā "Porsche Cayenne" tiks aprīkots ar 3,6-litru V6 benzīna dzinēju, kas attīsta 300 zirgspēku jaudu (šis pats motors tiks uzstādīts arī "Panamera" bāzes versijai), bet modifikācijā ar dīzeļdzinēju tas bāzē iegūs trīslitru V6 agregātu ar 240 ZS (550 Nm).

Jaudīgākās apvidnieka modifikācijas iegūs 4,8-litru V8 benzīna dzinēju, kas atmosfēriskajā versijā attīsta 400 ZS, bet turbopūtes – 500 ZS. Tāpat "Porsche Cayenne" būs pieejams hibrīda versijā ar 380 ZS (580 Nm) spēka agregātu, kas apvieno 3,3-litru V6 benzīna dzinēju un 47 ZS elektromotoru. Vidēji šāds automobilis patērēs 8,2 litrus benzīna uz 100 km.

Lai arī "Porsche Cayenne" būs ar pilnpiedziņu, atšķirībā no "VW Touareg" tam netiks piedāvāta paaugstinātas apvidus pārgājības pakotne ar bloķējošo diferenciāli.

Jaunais "Porsche Cayenne" maksās no aptuveni 50 tūkstošiem eiro un tirdzniecībā Eiropā nonāks jau šāgada maijā.

Piedāvājam noskatīties video ar jauno "Porsche Cayenne". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Apskati lietotu "Porsche Cayenne" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!