Foto: Publicitātes foto
Kompānija "FIAT" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes "Panda" modeli. Automobilis tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Jaunā "FIAT Panda" ir par 11 centimetriem garāka, sešiem centimetriem platāka un centimetru augstāka nekā līdzšinējais modelis. Aizmugurējā sēdekļu rinda ir ne tikai salokāma, bet arī bīdāma. Savukārt priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltne ir nolokāma, tādējādi formējot galdiņu vai atbrīvojot vietu gara gabarīta bagāžai.

Trešās paaudzes "FIAT Panda" bāzes aprīkojumā iegūs 875 kubikcentimetru benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas pieejams kā atmosfēriskā (65 ZS), tā arī turbopūtes modifikācijā (85 ZS). Tāpat pieejams 1,2-litru benzīna dzinējs ar 69 ZS un 1,3-litru dīzeļmotors ar 75 ZS. Pēdējais no tiem jau standartā tiks aprīkots ar dzinēja "Start&Stop" sistēmu.

Vēlāk būs pieejamas "FIAT Panda" versijas ar robotizēto mehānisko pārnesumkārbu un pilnpiedziņas sistēmu. Tāpat gaidāma sportiskā modifikācija "Abarth" ar aptuveni 105 ZS jaudu.

Jaunās "FIAT Panda" ražošana tiks uzsākta novembrī kādreizējā "Alfa Romeo" rūpnīcā Neapolē. Tirdzniecībā automobilis gaidāms nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!