Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu kompānija "Tesla" publicējusi detalizētāku informāciju un cenas savam jaunākam modelim – elektriskajam sedanam "Model S". Automobilis būs pieejams divās komplektācijās (bāzes un sportiskajā) un trim spēka agregāta variantiem, kas paredz atšķirīgu nobraucamās distances rezervi.

Sākotnēji amerikāņu tirgū nonāks "Tesla Model S" dārgākā modifikācija, kas maksās 77 400 ASV dolāru. Tā būs komplektēta ar 85 kWh litija jonu akumulatoru komplektu, kas bez atkārtotas uzlādes ļauj nobraukt līdz pat 480 kilometru distanci. Nākamā gada rudenī gaidāms pieejamāks šī modeļa variants par 67 400 dolāriem, kam būs uzstādīts 60 kWh akumulators, nodrošinot 368 km distances veikšanu ar pilnu uzlādi.

Nākamā gada beigās debitēs "Tesla Model S" bāzes versija, kas ar 40 kWh akumulatoriem spēs nobraukt 256 km distanci. Tā cena būs 57 400 dolāru. Jāatzīmē, ka ASV tirgū šo elektromobiļu iegāde tiek no valsts dotēta ar 7 500 dolāriem.

"Tesla Model S" līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) spēs paātrināties 6,5 līdz 5,6 sekundēs atkarībā no komplektācijas. Savukārt tā sportiskā modifikācija "Performance" šo disciplīnu veiks 4,4 sekundēs.

Sportiskajā modifikācijā sedanam būs mazliet atšķirīgs interjers, oglekļa šķiedras virsbūves aerodinamiskie elementi, pneimatiskā balstiekārta, citādi riteņu diski un riepas. Šādā "Performance" modifikācijā "Tesla Model S" maksās 87 400 dolāru.

Visi "Tesla Model S" elektromobiļi saņems astoņu gadu rūpnīcas garantiju vai arī līdz 160 – 200 tūkst. kilometru nobraukumam (atkarībā no versijas). Dārgākajai versija nobraukuma ierobežojuma attiecībā uz garantiju nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!