Foto: LETA
16. novembrī vizītes laikā Latvijā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods uzsvēra autovadītāju, satiksmes drošības ekspertu un sabiedrisko organizāciju viedokļu un vērtējumu nozīmi, valsts un pašvaldību institūcijām pieņemot lēmumus, kuri skar satiksmes drošību un autovadītāju intereses.

"Sabiedriskajām organizācijām un valsts institūcijām ir aktīvi jāsadarbojas, lai satiksmes drošības pilnveidošana būtu visu iedzīvotāju interesēs. Tikai dažādu viedokļu apkopošana un analīze sekmē sabiedrībai nozīmīgāko lēmumu pieņemšanu," uzsvēra Tods.

FIA prezidents augstu novērtēja Autokluba LAMB ieguldījumu satiksmes drošības stiprināšanā, pasniedzot Autokluba LAMB prezidentam Jurim Zvirbulim īpašu FIA sertifikātu par paveikto darbu ceļu satiksmes drošības veicināšanā. "Mums ir svarīgs FIA prezidenta viedoklis par satiksmes drošības politiku, kā valsts un nevalstisko spēlētāju kopēju komandu ar vienotu uzdevumu, sakaut pretinieku, kuru sauc "negadījums uz ceļa". Todam ir ievērojama pieredze šādā spēlē, un viņa redzējums un piedalīšanās noteikti palielina optimismu par iespējamo uzvaru," uzsver Zvirbulis.

Tods apmeklē Latviju un citas Baltijas valstis FIA organizētā "Globālā Ceļu drošības plāna" ietvaros. Plāns ir nozīmīgs šā gada maijā uzsāktās, ANO izsludinātās "Ceļu drošības dekādes" stūrakmens, kuras mērķis ir desmit gadu laikā ievērojami samazināt ceļu satiksmes negadījumu un tajos bojā gājušo skaitu. Minētā iniciatīva ir balstīta uz pieciem pīlāriem, kuri ietver ceļu drošības vadību, automašīnu drošību, satiksmes dalībnieku drošību, drošāku ceļu infrastruktūru un pēc avārijas palīdzību. Vizītes ietvaros FIA prezidents tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un satiksmes ministru Aivi Roni. Rīgas Motormuzeja apmeklējuma laikā Tods iepazinās ar ceļu satiksmes drošības aktualitātēm Latvijā, kā arī vairākiem satiksmes drošības projektiem.

FIA kā vadošā, 227 nacionālās auto un moto organizācijas apvienojošā federācijā, ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, piecos kontinentos, kas paver unikālu pieredzes apmaiņas un savstarpējās komunikācijas iespēju. Latvijā tās dalīborganizācijas ir Latvijas Automobiļu federācija un Autoklubs LAMB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!