Viena no vadošajām un vecākajām 4x4 bezceļu braukšanas organizācijām Latvijā – biedrība "Mazozoli 4x4" – pēc 11 gadu sekmīgas darbības nolēmusi akcentēt aktīvāku pozīciju 4x4 kustībā un turpmāk tās nosaukums būs "4x4 Centrs".

Šādu lēmumu pieņēmuši biedrības "Mazozoli 4x4" dibinātāji un Latvijas 4x4 bezceļu braukšanas kustības pionieri – Edvīns Bauers, Jānis Lazdāns, Gabriels Žīgurs un Agris Jansons.

"Mēs apzināmies savu ieguldījumu Latvijas bezceļu braukšanas attīstībā gan tūrisma, gan sporta līmenī un saprotam, ka esam izauguši no lokālu 4x4 pasākumu rīkotāja Ērgļu - Mazozolu apkārtnē līdz valsts mēroga spēlētājiem. Ir patīkami, ka dažu entuziastu hobijs "Mazozoli 4x4" pirmsākumos spējis aizraut daudzus – arī tādus bezceļa braucējus, kuri tagad ar panākumiem startē starptautiska līmeņa sacensībās. Domāju, ka lēmums par mūsu sasniegumu nostiprināšanu "spēcīgākā" organizācijas nosaukumā ir likumsakarīgs solis," stāsta "4x4 Centrs" ilggadējais vadītājs Edvīns Bauers.

Biedrība "Mazozoli 4x4" tika dibināta 2000.gadā, un daudziem apvidus auto īpašniekiem pazīstama kā daudzu populāru tūrisma un starptautisku sporta pasākumu organizators. Savos 11 darbības gados tā devusi nozīmīgu ieguldījumu 4x4 sporta attīstībā Latvijā. Tās aktīvistu vadībā izveidota LAF Trofi-reidu komisija, nodibināts Latvijas Trofi-reidu kauss, Trofi-reidu čempionāts, Mazozolu tūrisma kauss un sarīkoti vairāki simti dažādu ekspedīciju, tūrisma braucienu, korporatīvo pasākumu, kā arī apvidus auto testi.

"4x4 Centrs" arī turpmāk rīkos dažāda ranga sporta un tūrisma bezceļa braukšanas pasākumus gan pašmāju, gan ārzemju bezceļa braucējiem ar mērķi atklāt Latvijas dabas skaistumu, labi pavadīt laiku un iepazīt sava auto iespējas. Tiek plānots arī īpašu uzmanību pievērst jaunās interneta mājas lapas attīstībai, tajā ietverot informāciju par visdažādāko 4x4 tehniku, testiem un arī praktiskiem padomiem.

Atzīmējot zīmola maiņu, jau šo sestdien, 29.oktobrī, Latvijas bezceļu braukšanas paradīzē – Ērgļos – notiks bezceļu braukšanas svētki džipiem un kvadracikliem "4x4 Centrs Open".

Visi 4x4 Centrs rīkotie bezceļa braucieni notiek organizēti un saskaņoti ar zemju īpašniekiem un atbildīgajām institūcijām, ievērojot augstas prasības pret dabu un apkārtējo vidi.

Biedrības jaunā interneta mājaslapa turpmāk būs 4x4centrs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!